tiistai 8. joulukuuta 2009

päivä 11.

Aamulla ensimmäisenä oli varattu tapaaminen TE keskukseen starttirahapäätöksiä kuulemaan. Molemmat saimme myöntävät päätökset! Tätä oli odoteltu jo jonkin aikaa. Yritystoimintaa ei saa aloittaa ennen kuin starttiraha-anomukset käsitellään ja starttiraha-anomuksia ei voi tehdä ennen kuin on saanut laina-asiat kuntoon. Kaikken lisäksi pitää vielä olla työtön työnhakija eikä saa olla mitään yritystoimintaa sillä heltkellä. Janne lopetti oman mainostoimistonsa ennen työkkäriin ilmottautumista ja minäkin lopetin ystäväni kanssa osakeyhtiön että starttirahat on mahdollista saada. Muutin Sveitsistä Suomeen rakentamaan tätä hallia ja työkkärissäkin oli vielä omat mutkansa matkassa kun kävin maahanmuuttotapaamiset läpi jne. No, loppuviimeks omia firmoja EI olisi täytynyt lopettaa ja liiketoimintaa saa jossain määrin harjoittaa (esim vuokrasopimukset, tarvittavat ostot jne) joten taas tiedoksi yrittäjäksi halajaville että tuossa starttiraha hommassa on omat tulkinnan mahdollisuutensa eri päättäjillä tai ainakin luulisin näin. Tässä tapauksessa tuosta ei nyt haittaa ollut koska olisimme joka tapauksessa lopettaneet muun yritystoiminnan.

Seuraavaksi pankkiin avaamaan tilit ja tekemään vakuutuspapereita. Valitsimme Nordean. Siellä tuntuu homma toimivan. Pankin jälkeen rekisteröimme firman yritysrekisteriin jonka jälkeen vielä takaisin Nordeaan. Siinä vierähtikin sitten melkein koko päivä mutta tulipahan firma perustettua!

Kävin vielä piikkaamassa pesuhuoneen lattialaattoja ennen kuin Tuomas ja Risto tulivat käymään hallilla ja pidimme pienen palaverin markkinoinnista ja muusta siihen liittyvästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti